HempRefine Oy:n uutiskirjeessä esitellään viimeisimmät kuituhamppualan uutiset, tapahtumat ja viljelyyn liittyvät
ajankohtaiset asiat.

Tilaa uutiskirje tästä sähköpostiisi tai kotiosoitteeseesi!
Uutiskirje ilmestyy keskimäärin kaksi kertaa vuodessa.

Jätä ao. kentät tyhjiksi jos haluat uutiskirjeen vain sähköpostitse.

 
 

Kuituhampun sopimusviljelijäksi 2017


Kuituhampun sopimusviljelijöitä kasvukaudelle 2017-2018 haetaan Lounais-Suomesta, Keski-Karjalasta ja Etelä-Pohjanmaalta. Kuituhampusta maksetaan erittäin kilpailukykyinen hinta ja sen viljely parantaa peltojesi kasvukuntoa!

Kuituhampun paalaaminenNyt kannattaa lähteä mukaan vuosi vuodelta kasvavaan kuituhampun sopimusviljelijöiden joukkoon. Kuituhampun viljely on helppoa, riittää kun kylvät siemenet keväällä. Koska kasvustoa ei tarvitse käsitellä torjunta-aineilla, eikä satoa kuivata, ehtii seuraavan kevään sadonkorjuuta odotellessa käyttää säästyneen ajan muuhun hyödylliseen toimintaan. Kuituhamppu soveltuu myös luomutuotantoon.

Sopimusviljelijöidemme mainitsemia hyviä puolia ovat olleet ajankäytön helpottuminen, rikkakasvipaineen väheneminen sekä parantunut maan kasvukunto. Näiden hyvien puolien lisäksi kuituhampulle maksettu hinta on ollut vahvasti nousujohteinen, kuten alla olevasta kuviosta on havaittavissa. Uskomme jatkossakin hintakehityksen olevan vakaata. Kuituhampulle maksetaan normaalit EU-viljelytuet ja se täyttää talviaikaisen kasvipeitteisyyden vaatimuksen.

hinnankehitysViljelysopimuksia teemme vuonna 2017 Lounais-Suomen, Keski-Karjalan ja Etelä-Pohjanmaan alueilla, joiden viljelijäverkostoja pyrimme kasvattamaan ja tiivistämään. Sopimusviljelyssä tilakohtainen viljelyala on 5 hehtaarista ylöspäin. Sitoudumme ostamaan sopimusviljelijän tuottaman ja paalaaman sadon. Sato vaihtelee mm. maaperästä, kasvuolosuhteista ja lannoituksesta riippuen 4 ja 8 tonnin välillä hehtaarilta. Sadonkorjuussa käytetään alueilla toimivia kilpailutettuja ja kokeneita urakoitsijoita, mutta viljelijä voi korjata sadon myös omalla paalaimella.

Siemenkustannukset hehtaarilla vaihtelevat 140 - 180 euron (ALV 0%) välillä. Siementen hinta vaihtelee todellisten kustannusten mukaan - HempRefine Oy toimittaa siemenet sopimusviljelijöilleen aina omakustannehintaan.

Viljelysopimusasiat ja lisätiedot numerosta 040-7409242, Henri Mattila. Vastaamme kuituhampun viljelyä koskeviin kysymyksiin myös sähköpostitse osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Lue myös:

Back to top
Back to top