HempRefine Oy:n uutiskirjeessä esitellään viimeisimmät kuituhamppualan uutiset, tapahtumat ja viljelyyn liittyvät
ajankohtaiset asiat.

Tilaa uutiskirje tästä sähköpostiisi tai kotiosoitteeseesi!
Uutiskirje ilmestyy keskimäärin kaksi kertaa vuodessa.

Jätä ao. kentät tyhjiksi jos haluat uutiskirjeen vain sähköpostitse.

 
 

Luonnonkuidut


HempRefine Oy on ainoita eurooppalaisia hampun jalostajia, jotka pystyvät tuottamaan pitkää hamppukuitua. Jalostamamme kuitu soveltuu mm. rakennusten eristeeksi, lemmikkieläinten pesä- ja virikemateriaaliksi, sekä biokomposiittien raaka-aineeksi. Luonnonkuitujen käyttö on voimakkaassa kasvussa erilaisissa muovia ja metallia korvaavissa biomateriaaleissa.

HamppukuituHamppukuitu tunnetaan parhaiten köysien ja kankaiden raaka-aineena, mutta nykyisin siitä valmistetaan erityisen hienoja paperilaatuja, eriste- ja akustiikkalevyjä, biokomposiitteja ja nanomateriaaleja, joilla voidaan korvata jopa grafeenia. HempRefine Oy toimittaa kuitua pienpakkauksissa lemmikkieläinten omistajille, suursäkeissä rakennusten eristeiksi ja noin 100 kilon paaleissa komposiitti- ja eristeteollisuudelle. Jalostamme erilaisia kuitulaatuja, jotka vaihtelevat puhtauden, pituuden, avausasteen ja pakkaustavan mukaan.

Kuituhamppupelto tuottaa vuosittain 3–4 kertaa enemmän kuitua kuin suomalainen metsä. Kuituhampun varsi sisältää teollisesti hyödynnettäviä kuituja lajikkeesta riippuen 15 – 35 %. Kuitu on pitkää ja se on maailman vahvimpia luonnonkuituja. Kuitukimpun pituus vaihtelee alle puolesta metristä lähes kahteen metriin. Liotus- ja kuivaustavan seurauksena kuidun väri voi olla hyvin erilainen käytetyistä menetelmistä riippuen – aina keltaisesta tai harmaasta vihreään, ruskeaan ja lähes mustaan. Kevätkorjatun hampun kuitu on useimmiten kellertävää tai lähes valkoista.

Autoteollisuus käyttää yhä enemmän hamppukuituaHamppukuitu on erittäin luja ja märkäkestävä. Hamppukuitu muistuttaa monessa suhteessa pellavaa ja sen pituus-paksuussuhde on samansuuruinen. Kuituosasta noin kaksi kolmannesta on selluloosaa. Suomalainen kuituhamppu talviliotetaan ja talven aikana kuidusta poistuu erilaisia epäpuhtauksia, kuten sokereita ja pektiiniä, mikä tekee suomalaisesta hamppukuidusta erityisen luontoystävällisen: Keski- ja Etelä-Euroopassa tuotettua hamppukuitua joudutaan käsittelemään kemiallisesti näiden epäpuhtauksien poistamiseksi.

Kehitämme suomalaisten korkeakoulujen ja yritysten kanssa hamppukuidusta uusia seosmateriaaleja, joilla voidaan korvata muoviteollisuuden käyttämiä öljypohjaisia raaka-aineita. Lue lisää t&k-toiminnastamme täältä.

Back to top
Back to top