HempRefine Oy:n uutiskirjeessä esitellään viimeisimmät kuituhamppualan uutiset, tapahtumat ja viljelyyn liittyvät
ajankohtaiset asiat.

Tilaa uutiskirje tästä sähköpostiisi tai kotiosoitteeseesi!
Uutiskirje ilmestyy keskimäärin kaksi kertaa vuodessa.

Jätä ao. kentät tyhjiksi jos haluat uutiskirjeen vain sähköpostitse.

 
 

Hamppukuivikkeen käyttöohjeet

 

    • Kuivikepaali on nopein avata viiltämällä mattoveitsellä tai vastaavalla paali auki koko pituudelta paalin saumattomalta ja laajemmalta pinnalta.
    • Suositeltava kerros karsinaa perustettaessa on 15-20 senttiä, mikä vastaa 7 - 10 paalia 9 m2:n karsinassa. Kuivikkeen voi kastella heti levittämisen jälkeen kastelukannun sadesuutinta käyttäen. Kastelu edistää patjaantumista. Ihanteellista on jos kosteudun voi antaa imeytyä pari tuntia ennen hevosen karsinaan laittamista. Patjan voi perustaa myös vähitellen aloittamalla esimerkiksi viidellä paalilla ja lisäämällä seuraavina päivinä lisää kuiviketta paali kerrallaan, kunnes kokonaismäärä on 7-10 paalia. Vähitellen perustaminen on helpompaa tapauksissa, joissa kuivikkeen patjaantumiseen vaadittavaa kosteutta ei synny riittävästi.
    • Ensimmäisen viikon ajan poista karsinasta päivittäin ainoastaan lanta. Kuivikepatjan voi perustaa myös vanhan kuivikkeen päälle. Patja annetaan olla mahdollisimman rauhassa, eikä sitä saa päivittäin myllätä ja käännellä. Patjan pohjaan kajotaan mahdollisimman vähän! Patjaa ei saa kääntää!
    • Poista kerran viikossa märät kohdat patjan puoleen väliin asti ja laita tilalle puolimärkää kuiviketta muualta karsinasta. Lisää 0,5 - 1,5 paalia uutta kuiviketta.
    • Erittäin sottaisilla ja paljon virtsaavilla hevosilla patjan läpi tulleet märät kohdat voidaan joutua poistamaan lähes pohjaan asti 1-2 kertaa viikossa. Märkää kuiviketta ei saa poistaa isolta alueelta kerrallaan - poista märkä kuivike enintään noin kahden talikon kokoiselta alalta! Siirrä muodostuneeseen koloon muualta karsinasta puolimärkää kuiviketta tilalle ja tamppaa se koloon tiiviisti.

 

Back to top
Back to top