HempRefine Oy:n uutiskirjeessä esitellään viimeisimmät kuituhamppualan uutiset, tapahtumat ja viljelyyn liittyvät
ajankohtaiset asiat.

Tilaa uutiskirje tästä sähköpostiisi tai kotiosoitteeseesi!
Uutiskirje ilmestyy keskimäärin kaksi kertaa vuodessa.

Jätä ao. kentät tyhjiksi jos haluat uutiskirjeen vain sähköpostitse.

 
 

Sampo-kuivikepelletti esiteltiin Lemmikkimessuilla

 

Esittelimme Helsingin Lemmikkimessuilla uuden kotimaisen kuituhampputuotteen, Sampo-kuivikepelletin. Hamppupelletti on valmistettu omien luomuviljelijöidemme tuottaman hampun puumaisesta sisäosasta, eli päistäreestä. Messuilla esiteltiin myös paremmin hevosten kuivikkeena tunnettua hamppupäistärettä, jonka suosio pieneläinkuivikkeena on kasvanut Euroopassa viime vuosina nopeasti.

Kissoille, kaneille ja muille pieneläimille suunniteltu pelletti ei pölyä, se on antibakteerinen ja sillä on erinomainen kyky pidättää hajuja ja nesteitä. Hamppukuivikkeet ovat puhtaita, ekologisesti tuotettuja, eikä niiden viljelyssä käytetä torjunta-aineita.

Hamppupelletit

Hamppupelletti imee nesteet puupellettiä huomattavasti nopeammin. Lemmikkimessuilla pelletti yllätti estämällä kollikissankin virtsan hajun leviämisen: hamppupelletti pidättää hajuja puu- ja olkipellettiä paremmin. Voit lukea lisää hamppupelletin nesteiden sitomisominaisuuksista täällä.

Kehitämme kuivikepelletin ominaisuuksia jatkuvasti ja toivomme asiakkailtamme niin positiivista kuin negatiivistakin palautetta. Messuilla Sampo-kuivikepellettiä oli saatavana pienempänä halkaisijaltaan 6 mm:n pellettinä, mutta olemme jo tuoneet markkinoille seuraavan kehitysversion, jonka koko on hieman suurempi, pinta pehmeämpi ja rakenne huokoisempi. Kasvatamme pelletin luontaisia antibakteerisia ominaisuuksia lisäämällä siihen kotimaista orgaanista komponenttia, josta kerromme lisää keväällä.

Hamppupelletin lisäksi esittelimme Lemmikkimessuilla erityisesti jyrsijöille soveltuvaa hamppupäistärettä, joka on pakattu 150 litran puristemuovipakkaukseen. Pölytöntä ja allergisoimatonta päistärettä on saatavilla verkkokaupastamme. Hamppupäistäreen imukyky ja ammoniakinsitomiskyky ovat korkeampia kuin vastaavilla puuperäisillä kuivikkeilla. Hamppupäistäreen hinta on erittäin kilpailukykyinen.

Jalostamamme pitkä hamppukuitu herätti Lemmikkimessuilla kiinnostusta jyrsijöiden pesämateriaalina. Pakkaamme noin 10 sentin pituiseksi leikattua antibakteerista hamppukuitua, jonka myynti aloitettiin marraskuussa. Kuitu on mekaanisesti avattu, joten se on todella pehmeää.

Sampo-kuivikepelletti

Back to top
Back to top